111, now i wanna do it up

Neu, Hensku, Sanni, Siiri ja meikäläinen.

Eilen siis olin tavalliseen tapaan tallilla ja tunnilla mentiinki sitte kokeilemaan uusia maastoesteitä. Sain tunnille jälleen Samulin ja olin toki tyytyväinen. Ennen tuntia juttelin kavereiden kanssa, kunnes sitten menin auttamaan Villen kuntoon laittamisessa ja putsasin sen karsinan. Kävin sitten laittamassa saappaat valmiiks jalkaan ja otin muutkin mun kamat valmiiks karsinalle. Hain sitten vielä harjat ja Sampan kamat, ennen ku otin siltä ötökkäloimen pois ja aloin hoitelemaan sekä laittelemaan kuntoon. Kerettiin siinä vielä hetki jutskailla kavereiden kanssa ennenku sitte meninki jo kiireesti laittamaan loput kamat päälle ja hakemaan Samulia. 

Verkattiin alkuun kentällä ja Samuli vaikutti paljon kuuliaisemmalta mitä yleensä. Liikkui pohkeesta ja tuli pidätteestä takasin. Otettiin sitten loppuun pari hyppyäkin, ensin ristikko joka sitten ennen toista hyppyä nostettiin pystyksi.



Sitten lähettiinkin kävelemään jo pellolle päin. Siellä alotettiin taas hyppäämällä yhtä ''pölkkyestettä'' ensin toinen puoli alhaalla ja sitten halukkaat sai tulla sen 10cm korkeempana.



Seuraavaks siirryttiinkin hyppäämään bankettia ja alotettiin kävelemällä se ''siltana'' pariin kertaan. Tää este tuotti mulle henkilökohtasesti molemmilla kerroilla ongelmia. Ensin olin hyppäämässä ennen hevosta, koska oletin että Samuli hyppäis kaukaa niinkun se sitten tekikin seuraavalla kerralla, jolloin oletinkin sen lähtevä vähän lähempää. Ei siis mennyt tuo este mitenkään sujuvasti ei, mutta ens kerralla jos mahdollisuus niin yritän sitten lähestyttäessä pystyä paremmin tuntemaan hyppypaikan Samulin laukoista, niinkun yleensä tunnen sen tosi helposti ja harvemmin jään enään jälkeen. Samppaa tarvitsee harvoin lähettää hyppyyn, koska osaa itse katsoa sopivat paikat vaikka välillä tykkääkin lähteä vähän kauempaa.. Voi myös olla että siltä loppuis ponnu jos aivan pohjasta yrittäis ylöspäin lähteä hyppäämään. Samulilla on myös sen verran iso laukka että yleensä päästään hyppäämään sujuvasti joko hieman kauempaa esteestä tai ihan ''normaalilta'' ponnistuspaikalta, enkä muista oltaisiinko Sampan kanssa koskaan hypätty aivan pohjasta. Banketista ei ollut mun kohdalta kuvia, vain yksi 4 sekunnin video jota en tänne ajatellut laittaa.


Sitten siirryttiin hyppäämään pellon etuosaan '' kaivonkansi estettä'' joka on tuo tuossa ylempänä olevassa kuvassa. Kaivonkansi esteeksi se on nimetty siksi, että tästä kuvasta katsottuna tuossa oikeella on kaivo jossa on melko iso metallinen kansi. 


Seuraavaks hypättiinkin ''lankkuestettä'' joka on siis tuossa ylemmässä kuvassa. Kiellettiin siihen kahdesti, ja molemmilla kieltokerroilla Samuli ei kuunnellut ollenkaan mun pohjetta kun tultiin lähemmäs estettä ja oli selvästikin päättänyt ettei mene yli. Käytiin sitten haistelemassa sitä pitkällä ohjalla. Ei ensin meinannut edes mennä lähelle, mutta pienen rohkaisun jälkeen uskalsi käydä haistamassa sitä. Otettiin sitten uusi lähestyminen ja taas meinasi pistää jarrua pohjaan mutta sain kuitenkin Sampan ratsastettua siitä yli. Ratsastuksenopettajakin sanoi sen olleen oikearatkaisu. Ei siis käynnissä menty, mutta ei sitä kyllä täysin rullaavaksi laukaksikaan voinut kutsua. Tuolta esteeltä jatkettiin vielä kaivonkansi esteelle, mutta siitä ei nyt ole takaapäin otettua kuvaa.

Tunnin jälkeen sitten taas Samulille normihoidot vesarissa ja pukua päälle. Hoideltuani Samulin ja kamat, menin sitten riisumaan omani ja juttelin siinä sitten kavereiden sekä ridaopettajan kanssa. Ilmottauduin sitten koulu sekä estekisoihin Samulin kanssa, mennään jostain hevoshullun taitokisasta vaikeaan luokkaan. Se oli muuten mun ridaopen päätös, itse olisin mennyt keskitasoon koska oletin vaikeassa arvostelun olevan tiukempi, mutta kuulemma ne on taitokisat joten niistä ei perjaattessa saa arvosanoja vaan tähtiä. Radalta löytyy puomeja ja pujottelua joten vähän erinlaista rataa tällä kertaa. Estekisoissa sitten on taas tyyliarvostelu, jota en odota kovinkaan innolla. Mennään silti kokeilemaan, nehän on vaan hyvää treeniä meille!

PS. kokeilin kuvia tuommosina suurina tälläkertaa, mitä tykkäätte?

1 kommentti:

  1. Ihania kuvia ja kirjoitat hyvin!
    Mie aloin lukemaan siun blogia bloglovinin kautta (:

    - Riina
    http://kevaanpolku.blogspot.fi/

    VastaaPoista