119, en löydä takaisin todellisuuteen

Taas olis luvassa vähän pidemmältä ajalta postausta, kun on ollut inspis vähän hukassa kuvien puuttumisen takia. Tortolasta en saanut siis ollenkaan ratsastuskuvia, joten siltä osin postauksesta tulee pelkkää mustaa valkoisella.

Keskiviikkona 17.10. saavuimme siis iltasella Tortolaan. Majoittauduimme ensiksi saluunaan, vietiin siis tavarat sinne ja varattiin huoneet. Mä nukuin Jasun kanssa 2 hengen huoneessa, jossa oli maailman pehmeimmät sängyt! Kohta puoliin lähettiin sitten iltatallin kautta iltapalalle, jossa meille jaettiin sitten hoitohevoset. Tälläkertaa niitä saatiinkin kaksin kappalein, kun oli niin paljon vähemmän leiriläisiä. En itse kerennyt ees toivomaan, kun mulle ehdotettiin jo yhtä suokki oria, Titaania. Kun sitten saatiin valita toiset hoitohevoset, pyysin edellisiltä leireiltä tuttua Tomua. Mentiin sitten saluunaan loppu illaksi pelaamaan korttia, ennenku sitten joskus 12 aikaan mentiin nukkumaan.

Torstain ekalla tunnilla mentiin koulua ja mulle oli laitettu tunnille toinen mun hoitohevosista, nimittäin Titaani. Ainakaan meijän leireillä Titaani ei aikaisemmin ollut käynyt tunneilla, mutta olin nähnyt leiriavustajan ratsastavan sillä viime kesänä ja hänen mukaansa Titaani on ratsastettaessa hyvin laiska. Sain sitten tunnilla todeta itsekin saman. Toisen leiriavustajan mukaan Titaani kuulemma usein pukittaa laukannostoissa, mitä ei kuitenkaan minun kanssani tehnyt vaan nosti ihan nätisti. Hevonen tuntui minulle kuitenkin hieman hankalalta, enkä meinannut löytää nappuloita millään. Titaanilla oli myöskin melko hauskan näköinen ravi, jossa itse koin melko hankalaksi istua. Tosin se ei ole mikään ihme, kun olen melko huono istumaan yhtään haastavampiin askeliin.

Toisella tunnilla mentiin puomeja ja tällä kertaa meninkin vanhalla tutulla Sisulla! Tunnilla sain kuitenkin hieman yllättyä siitä, miten paljon energisempi kyseinen hevonen oli syksyn tullen. Sain parin kierroksen ajan ottaa laukka-seis-laukka-seis niin kauan kunnes sain Sisua vähän paremmin kuulolle. Tällä tunnilla sain siis tosissani istua raskaasti satulaan ja ottaa paljon pidätteitä. Lopputunnista sujui kuitenkin jo ihan kohtuu hyvin!

Ilta kuluikin sitten iltatallissa ja saluunassa nopeasti.

Perjantain aamutunnilla vuorossa oli koulua ja menin tällä kertaa Tomulla. Tuttu hevonen siis tämä ''Tuomo-herra''. Tomu kulkee ajoittain melkolailla itsestään pyöreänä, kunhan vaan muistaa ratsastaa etenkin jalalla mahdollisimman paljon. Ei tarvitse kuin ratsastaa kunnolla pohkeella, pitää ulko-ohjan tuki ja vähän asetella, niin Tomu kulkee jo pyöreänä. Tämä paketti pysyy kivasti kasassa koko tunnin!

Iltapäivä tunnilla vuorossa oli esteitä ja jatkettiin aihetta Sisun kanssa! Tällä kertaa sain pidätteet ratsastettua hyvin jo alkutunnista ja hevonenkin oli hieman rauhallisempi, kun ei ollut vapaita enää alla. Verkassa sain Sisua jo paljon paremmin taivuteltua ja palaset loksahtelivat paikalleen. Tunnilla hypättiin jumppasarjaa sekä yksittäistä pystyä ja tehtiin laukkavoltteja kahdelle puomille, jotka molemmat olivat lyhyillä sivuilla.

Jälleen ilta kului todella nopeasti mm. korttia pelatessa.

Lauantaina aamutunnilla vuorossa oli jälleen koulua, mutta tällä kertaa sain aivan uuden tuttavuuden alleni, nimittäin Maikan. Kyseinen tammahan on siis entinen juoksia, eikä Maikkaa olla vielä kovin kauaa ratsasteltu. Kulki kuitenkin ravissa oikein nätisti, ainoa vaan että kun on aina juossut vasempaan niin oike a kierros oli tietysti paljon hankalampi. Laukat nosti vasempaan todella hyvin, ja oikeaan kierrokseen saatiin yksi super hyvä nosto. Lisäksi Maikkaa oltiin juuri vierottamassa varsastaan, Maissista ja sain alku tunnin säädellä jalustimia hirnuvan ja ravailevan hevosen selässä. Maikka kuitenkin rauhottui melko pian ja keskittyi työhön.

Iltapäivä tunnilla vuorossa olikin leirin ainoa maasto, johon itse osallistuin Tomulla. Sain yllättyä ''Tuomo-herraan'' ihan todenteolla, sillä jo ensimmäisessä ravipätkässä herra veti pään alas ja heitti kolmen pukin sarjan. Seuraavassa ravipätkässä teki yhden ison pukin, jossa hyppäsi ensin vähän ylös ja sitten perä lentää! Ei kuitenkaan mitään ihan järkyttävän suuria, mutta kyllä sain melkoista kyytiä! Laukatkin nostettiin pukeilla, mutta yritin pitää vain pään ylhäällä ja annoin Tomun mennä vähän kovempaa, ettei ainakaan siitä hermostuisi. Pariin otteeseen yritti mennä Mukavasta (vetohevonen) ohitse, mutta sain kuitenkin sen verran hyvin kiinni. Baanattiin yksi hiekkamäki ylös, ja Tomu meni niin kovaa etten olisi ikinä kyseisestä suokista uskonut :D Olipas melkoinen possu, mutta taisi vain nauttia syksyn ekasta maastosta ja hyvä niin!

Illalla saatiin leirikaste ja rutiinien mukaan ilta sujui taas turhankin pian, sillä vuorossa oli viimeinen päivä.

Toisiksi viimeisellä tunnilla, menin ilman satulaa Tomulla ja alkutunnin pelleilyissä ''putosin'' kerran naisten satulasta. Muuten sitten vaan mentiin perus koulua. Tomu oli kyllä aivan eri hevonen maneesissa, mitä edellisenä päivänä maastossa. Kyseinen herra kuuluu kutenkin lemppareihini :)

Vaihdettiin lennosta esteratsuihin ja itse menin siis jälleen Sisulla. Tämäkin tamma kuuluu yksiin lemppareistani, itse asiassa kyseinen hevonen on opettanut mulle joka leiri jotakin uutta:) Tällä tunnilla hypättiin parin verkka tehtävän jälkeen rataa. Nyt vaihteet oli vielä entistäkin paremmin kondiksessa, vaikka tietysti Sisu olisi vähän tahtonut kaahata esteille. Tuli kuitenkin jo paljon paremmin kiinni! Uskomatonta miten tämä vanha mamma vaan jaksaa puuskuttaa eteenpäin. Loppuravit sain jälleen ravailla pitkin ohjin (edelliselläkin tunnilla sain antaa aivan pitkät ohjat heti kun Sisu rentoutui ja tajusi että tunti oli loppumassa).  Loppukäynneissä huomasin peilistä, että mulla oli aivan saman vaaleanpunainen huppari kun Sisun suojat  . Halailin sitten Sisua, ja tunnin loputtua hoitelin oikein kunnolla!

Näin oli leiri tortolassa jälleen takana päin ja haikein fiiliksinhän sieltä taas lähdettiin. Tietysti on aina myös mukava palata kotiin.



Seuraavana keskiviikkona meninkin sitten tauon jälkeen omalle tunnilleni ja vuorossa oli ilman satulaa tunti. Omalla kohdallani tuntilistassa luki Ville! Olin aluksi vähän ihmeissäni, mutta juteltuani ratsastuksen opettajani kanssa sain selville että olin saanut Villen, jotta voin verestää vanhoja muistoja:) Olikin tosi kivaa päästä menemään taas papalla pitkästä aikaa! Ennen tuntia putsasin papan karsinan ja kun Ville sitten tuli pienten tunnilta harjailin sitä vielä, ennen kuin laitoin sutsia päähän. Tunnilla väännettiin ensin koulua, kunnes alettiin leikkimään hippaa ja pelleiltiin ilman käsiä tms. On kyllä ihan paras tunne laukata Vilperillä ilman käsiä, vaikka eihän se mitään järkyttävää vauhdin huumaa papan kanssa ole. Vaikka ollaan me tosin joskus melkosen kovaakin menty! Tunnista jäi ehkä parhaimmat fiilikset ikinä. Tuitui <3 nbsp="nbsp" p="p">

Lauantaina mentiin porukalla Neulta tallille. Aamupäivästa kävin kattomassa kavereiden tuntia, ja putsasin Villen karsinan huolellisesti. Otin sitten illemmalla irtotunnin ja menin tuntien jälkeen ''itsenäiselle'' Samulin kanssa. En kuitenkaan ratsastellut kovin itsenäisesti, sillä ystäväni Meri (yt:stä tuttu vvirnes) tuli mua koutsaamaan! Meri oli kyllä tosi tarkka ja anto hyviä sekä selkeitä ohjeita! Kiitos vielä siis Merille:) Samuli tuntui loppua kohti paremmalta kuin ikinä, kun joku oli koko tunnin ajan keskittynyt huomauttelamaan mulle virheistäni! Eniten kuulin kommentteja; ''kanna ulkokäsi, lantio joustaa, jalat rentona, lyhennä vähän ohjaa, uskalla ottaa enemmän kiinni''. Työskentelin koko tunnin ympyrällä, Merin valvovan katseen alla. Tunnista jäi siis kaikin puolin tosi hyvät fiilikset! Kiitos myös Neulle sekä Iitalle kuvailuista! Tunnin jälkeen pyyhkäsin hionnutta Samppaa nihkeällä sienellä ja laitoin sille vielä fleece loimen.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti